КУТИЯТА НА МЕЧТИТЕ

interpretingdreams

Всеки трябва да има такава кутия. Това е кутията, в която се съхраняват мечтите ви, най – съкровенните ви желания. Онова, което искате да имате, да притежавате, да постигнете, да бъдете! Какво е тя ли? Тя може да бъде най – обикновена кутия, може да бъде и истинско бижу. Скрита под леглото, в скрина или в гардероба. В нея  е вашия скрит свят – врата към мечтите. Изрезките от списания, вестници, статии, бележки, снимки, илюстрации. Какъв искам да бъда, какво искам да постигна, къде искам да отида, какво искам да притежавам?! Скрити вътре в кутията, нашите мечти оживяват и придобиват някакъв облик и очертания. Всеки ден отваряйки кутията, ние се пренасяме в света на мечтите си, вживяваме се в тях, чертаем въздушните си кули, сякаш това е реалност…

Защо пиша това ли? Защото аз имах тази кутия, аз имах тези мечти, те живееха в мен и аз в тях до момента в който оживяха и се превърнаха в   реалността, която искам да бъдат. Много хора пропиляват ден след ден, живеейки по инерция, следвайки един и същ ритъм, очаквайки да им бъде дадено или купено щастието.   Ежедневието неумолимо се  втурва и в крайна сметка те никога не достигат до мечтите си. Озлобени, примирени, заядливи, хапят с малките си злостни очички  щастието на  другите, впиват алчните си ръчички и проклинат съдбата за  злонамереността й….

Щастието се крие в силата на мечтите, възможността да чертаеш хоризонти, да  развиваш силата на въображението си.   Ако  искаш да бъдеш този, който те гледа от кутията се научи да живееш с мисълта за него, въплъти се в неговата кожа. Бъди смел, мечтай и рисувай бъдеще!

Стаята ми беше отрупана с плакати, между кориците на папки аз пазех  моите  идоли, тези които ме вдъхновяваха и ми даваха сили да  се променя и да изкова бъдещето си. Имах смели и дръзки мечти, почти невероятни, но не спирах да вярвам в тях. Това беше моят остров на спасението и моят катапулт към успеха. Ден след ден аз променях себе си, не спирайки да се движа и приближавам към  онези образи, които ме гледаха от кориците на списания, статии и плакати. Изписвах безброй листи с моите собствени заклинания за успех. И той не закъсня да дойде!

Не запълвайте времето си, творете, мечтайте и работете! Пълнете кутията на мечтите си!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *